Bezoekersteller

Made by me

Aegon

maandag 30 april 2012

Tijd om weer eens iets te laten zien.

Toen ik lid werd van deze groep, had ik gelijk 2 berichtjes achter elkaar geplaatst. En daarna nooit meer. Oeps!
Hoogste tijd om weer eens iets te laten zien dus.

Een tijdje geleden zocht ik mijn mand met bollen wol eens uit en vond daarin aardig wat zwarte, witte en cremekleurige wol.


Daar moest maar eens iets van gemaakt gaan worden. Iets gehaakts.
En omdat ik 2 kussens op de bank had liggen met een totaal verkeerde kleur, besloot ik om 2 nieuwe kussenhoezen te gaan haken.
Eerst maar een beetje simpel: met de granny-steek.
Dat werd deze:


En daarna wilde ik weleens de ripple-stitch (oftewel zigzagsteek) leren.
Ik zocht en vond een filmpje op You Tube waarin deze heel duidelijk uitgelegd werd:En ik ging aan de slag en maakte deze kussenhoes:


Ik wilde het mezelf weer eens extra moeilijk maken, want in het midden wilde ik de zigzag laten omkeren. Dus ik bedacht zelf hoe ik dat voor elkaar moest krijgen. Niet helemaal goed, bleek achteraf. Ik heb teveel gemeerderd en te weinig geminderd. Of zoiets. In elk geval ziet het midden er nu een beetje raar bobbelig uit. Maar ik vond het teveel moeite om het weer helemaal uit te halen. Het is toch maar een kussenhoes voor mezelf en niemand die daar verder op let.


Ik vind ze wel gezellig bij elkaar liggen zo op de bank. En nu in de goede kleuren. (ja, erg fleurig is het hier niet) En dit is alles wat ik nog over heb van de bollen van het begin:


Eigenlijk wil ik nog zwart bij halen om nog een extra rand rondom de kussens te kunnen haken. Als ik weer eens in de buurt van de Wibra kom, zal ik dat eens gaan doen.

De lay-out van dit bericht is op de site een beetje raar geworden, maar hopelijk is het toch duidelijk.

1 opmerking:

  1. je kussens zijn leuk geworden! Leuk dat je weer eens een berichtje plaatst! De lay out vind ik heel mooi, dus niks aan veranderen, is helemaal goed en duidelijk! groetjes JOke

    BeantwoordenVerwijderen