Bezoekersteller

Made by me

Aegon

maandag 4 november 2013

Continentaal breien.

Continentaal breien...
De laatste weken heb ik best wel veel last (pijn) van mijn rechter bovenarm, en verkrampte handen.
Dus ik was een beetje op zoek naar een andere brei techniek
Nu ben ik terecht gekomen op het continentaal breien...
Rechts dat gaat wel aardig goed maar averechts moet wennen.
Wat houdt de continentale breitechniek in.
Het breien en de breisteken blijven bij de continentale techniek gelijk, maar het verschil is dat de draad om de linker wijsvinger wordt geslagen. Hierdoor is het omslaan van de draad met rechts niet meer nodig en kunnen beide naalden gewoon in de handen blijven. De naald wordt in de te breien steek gestoken, de draad zit nu gelijk achter de naald en kan direct door de steek worden gehaald. Daarna de steek af laten gaan en de volgende steek kan worden gebreid.
Rechts - InstructieVideo
Averechts - InstructieVideo
Breien op de continentale manier gaat sneller. Doordat de handeling van het omslaan met rechts en het overplaatsen van de naald wordt overgeslagen, is het breien met deze techniek veel sneller.

Ik ga maar eens goed oefenen!
 

1 opmerking:

  1. Hahahaha , ik probeer het al jaren. Als je leest klinkt het allemaal zo handig. Geen lange pennen meer nodig en die rondbreipennen met dat plastic draad zijn ook zo superhandig. Ik heb precies hetzelfde probleem. Rechts gaat prima, maar averechts ho maar. Misschien heb ik nog wat aan de bovenstaande instruktievideo`s. Ga ook maar weer eens een poging wagen. Veel sterkte ermee !!!!!

    BeantwoordenVerwijderen