Bezoekersteller

Made by me

Aegon

vrijdag 29 mei 2015

Gehaakte Babydekens

Fijne sjaal voor rolstoelgebruikers
 Al meer dan tien jaar gebruik ik een omslagdoek die ik maakte van restjes wit, ecru en lichtgrijs. Als een bolletje op was, ging ik verder met een andere kleur ook als dat midden in een toer was. Dat gaf een speels effect.
Nu kwam ik op het idee om nog eens zo'n omslagdoek te maken, maar dan voor m'n schoonmoeder. Ze gebruikt af en toe een rolstoel en als er dan iemand met haar naar buiten gaat dan is het fijn om even iets om haar schouders te slaan. Nu hoefde ik niet te klungelen met restjes garen want met al dat kleurverloopgaren krijg je hetzelfde effect. Nee, nog veel mooier zelfs!

Er zijn al veel babydekentjes gehaakt maar misschien kunnen we ook gaan haken voor oudere mensen! Er zijn vast nog veel meer oudere mensen in een rolstoel die het fijn zullen vinden als iemand zo'n sjaal over de schouders legt! Wil je ook zoiets haken? Maak de sjaal dan ongeveer 50 cm. breed. Ik merkte dat dat een fijne maat is, want dan hoef je niet iets achter de rug te duwen. Ik gebruikte vier bollen wibra-wol en toen was de sjaal precies goed.

Je kunt dit idee ook op m'n blog nalezen: http://tweedehandswerk.nl/gehaakte-omslagdoek-2/
en hier: http://tweedehandswerk.nl/gehaakte-sjaals/

Laat je het aan me weten als je ook zo'n rolstoel-sjaal gaat haken?
Groeten van Margriet en welkom op m'n blog www.tweedehandswerk.nl

1 opmerking:

  1. Heel mooi en erg fijn voor in de rolstoel idd, zo'n lange punt is dan echt niet handig.
    Groetjes, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen